Технологии на Asics

Технологии на Asics

Asics са едни от най-големите производители на маратонки, предпочитани от много спортисти по цял свят и като такива. Това разбира се води до извода, че технологията, използвата при производството на обувки Asics е от съществено значение за компанията. За разлика от други известни марки като Nike и Adidas, Asics не се фокусират толкова на абстрактния външен вид (каквито например са Nike Shox и Adidas Boost). Те предпочитат да влагат своите усилия и енергия в максималното адаптиране на маратонката според предназначението, за което е създадена. И в това се справят много добре! Не напразно са най-предпочитаната марка от световноизвестни спринтьори, тенисисти, волейболисти и много други. И така нека не увъртаме повече и да разгледаме някои от основните

 

 

Asics Технологии

AHAR+

Това е по-тънка и по-лека версия на каучука с висока устойчивост на абразия. Поставя се върху зони с голям контакт на външната подметка, за да намали прекомерното износване.  Подобрява издържливостта на обувката, допринася за по-добро сцепление и мекота при стъпване.

 

Duomax

e специална EVA пяна с висока плътност, която спомага намаляването на натоварването на стъпалото и същевременно осигурява стъбилност.

 

FluidAxis

Специални нарези на подметката на маратонката, която спомага за регулирането на на правилната походка, опора на ставите и позволява на стъпалото да се движи естествено.

 

Fuze GEL

Технология, която предпазва от контузии и намалява умората на краката.

 

Fuze X

Олекотени материали, осигуряващи омекотяване при стъпване.

 

Gel

специална гел система, позиционирана стратегически в средната подметка, имащи за цел да абсорбират натоварването от допира на ходилото със земята при отскок и осигуряващи омекотяване при бягане/ходене.

 

Guidance Line

или така наречената „насочваща бразда“ представлява специална синтетична стелка, която осигурява последователно прехвърляне на тежеста по време на движение и намалява умората. Вертикалната й бразда за извиване разединява вдлъбнатината по линията на движение напред за увеличена ефикасност на походката.

 

Impact Guidance System 

Системата на ASICS Impact Guidance (позициониране при динамично въздействие), позволява на крака да се движи по най-естествен начин. Високо технологичните обувки на ASICS I.G.S. са проектирани така, че да засилят естествената походка.

 

Solyte

Олекотена междинна подметка.

 

SPEVA

Специален материал, който подобрява еластичността и намалява разрушаването на подметката.

 

FluidRide

Комбинация от технологиите Speeva и Solyte.

 

SPEVA 45 Lasting

Материал на междинната подметка, осигуряващ стабилност и комфорт.

 

FLYTEFOAM

Олекотена пяна в междинната част на подметката, осигуряваща изключителна лекота, еластичност и издръжливост.

 

Asics GEL в задната част на обувката

Гел система в задната част на маратонката, който осигурява оптимално омекотяване при стъпване. Секторите с гел са позиционирани стратегически в средната подметката и са проектирани да осигурят специфични функции и позиции.

 

Asics Gel в предната част на обувката

Гел система в предната част. Вид силикон, който осигурява оптимално омекотяване на удара. Секторите с гел са позиционирани стратегически в средната подметка и са проектирани да осигурят специфични функции и позиции.

 

Насочваща система Trusstic

Тази Trusstic система интегрира структурата на насочва бразда за повишаване на ефективността на походката и същевременно осигурява структурна цялост на средната част.

 

ComforDry sockliner

Тази вътрешна подметка (стелка) осигурява система за оптимално омекотяване при натоварване.

 

X-40 Ортолайт стелка
Мемори пяна с анти-микробни свойства, като същевременно подпомага ходилото при отскок.

 

Захващащ форт
Външната конструкция, която осигурява подобрена опора и спомага за по-доброто прилепване на обувката.

 

3M Scotchlite
Специален отразяващ материал, който увеличава видимостта при слаба светлина.

 

CUMULUS® 21

съчетава две различни пяни за междинната подметка, осигуряващи по-добър тласък при отскок и омекотяване при натоварване.

 

FLYTEFOAM™ Propel

Специална пяна на ASICS, която спомага за по-добрия отскок.

 

Internal heel counter 

Система за стабилност на глезена.