Обувки според ситуацията

Обувки според ситуацията

Обувките отдавна не са това, което бяха преди – средство да предпазваме стъпалата си от външните условия. В наши дни те са се превърнали в една огромна индустрия с безброй предложения за всеки повод и случай.

Въпреки огромната ни страст към хубавите обувки, не всеки може да си позволи да бъде в крак с многобройните тенденции в света на модата. В тази статия ще разгледаме най-оптималните предложения и варианти за носене на обувки в ежедневието на обикновения човек.

 

Какви обувки да носим за различните ситуации в ежедневието?

Погледнато откъм социално положение и статус, израза „От глава до пети“ важи с пълна сила и в наши дни. По друг начин стоят обаче нещата откъм удобство. Всъщност, от тази гледна точка нещата стоят точно обратно – „От пети до глава“.

Всеки човек през живота си му се е налагало по една или друга причина да носи обувки, който просто „не са за него“.

Може би са ви били неудобни, тесни, високи или просто не са били вашия тип. Въпреки комфорта, който ни предоставят любимите кецове, понякога ситуацията изисква да ги оставим в гардероба и да ги заменим с по-подходящи.

 

Обувките на работа

В зависимост от типа работа, който извършвате, вариантите са подходящи обувки са разнообразни и многобройни. Ако средата изисква носенето на по-представителни обувки, то няма как на пук на всеки да обуем любимите си маратонки в работна обстановка. От друга страна официалните обувки може да ни се сторят некомфортни или неподходящи за вашата личност.

 

Какво е решението?           

Най-добрия подход в тази ситуация е златната среда. Да, вероятно ще се наложи да се лишим от комфорта и удобството, но това не означава че трябва да откликваме на изискванията безусловно.

Добрата новина е, че разнообразието от предложения за обувки никога не е било по-голямо и няма да ни е никак трудно да измислим „компромисен вариант“. Все пак вие сте отделна личност, със свой собствен вкус и виждания и освен да се впишете в средата, вие имате нуждата и правото и да изразите своята индивидуалност.

Изборът на спортно-елегантни обувки е добър вариант в подобна ситуация. Не е задължително обувката да бъде с остър връх или повдигнат ток, за да изразите своята елегантност и стил.

Има достатъчно предложения на кожени обувки, които освен своя официален дизайн, могат да ни предложат и необходимия ни комфорт и удобство.

В други случай може да разчитате и на дизайн, който „не се набива на очи“. Отивате на скромно официално парти или празнувате в тесен кръг с близки и колеги? В този случаи не е необходимо да покриваме високи изисквания, нито да се открояваме като носим скъпи, но неудобни обувки.

Вместо това, чифт обувки със семпъл дизайн биха ни свършили чудесна работа.

 

Ами ако поводът е по-специфичен и изисква неписан „дрес код“?

В този случай, носенето на по-представителни обувки е наложително и не е нужно да се бунтуваме срещу изискванията на социалната среда.

Това разбира се не означава да отстъпим изцяло. Чифт обувки с невисок ток и естествена кожа биха свършили страхотна работа в подобна ситуация. Не е нужно те да бъдат лачени, с остър връх или абстрактен дизайн. Стилно и семпло предложение биха ви доставили необходимите удобство и представителност.

Ако имате по-широко стъпало или продължителното носене на кожени обувки ви стяга, то тогава е добре да се спрете на такива с по-широк връх и мека кожа.

Ако обувките са нови или не са носени от дълъг период от време е добра идеа да ги поносите вкъщи, за да се поотпусне кожата и да прецените дали това е най-подходящия избор за предстоящото събитие.

 

Празници и събирания в тесен кръг

Поводите за събиране с близки до нас хора винаги са позитивни емоционални. Човек може да се отпусне и наслаждава на обстановката, без да се притеснява особено за външния си вид.

Разбира се, това не означава, че старите маратонки, с които правим сутрешна разходка или пикник сред природата са най-подходящия избор. Човек трябва да уважава себе си, както и хората, които го заобикалят. Подобен тип обувки може да се интерпретира неправилно от обкръжението носейки посланието, че „не ви пука“ за въпросното събитие и хората около вас и затова и не сте положили усилия да изглеждате добре.

Естествено това не е вярно и едва ли би ви се казало директно, но определено има вероятност за подобна интерпретация в зависимост от това колко добре ви познават.

Дръжте на удобството си, но покажете уважение и към себе си и околните. Да, все още може да носите спортен тип обувка, но изберете подходящия цвят и модел.

Ако обувките са по-стари или не ги носите често, уверете се че сте ги почистили и сте им придали необходимия прилежен вид.

Ако са велурени, може да ги разрошите с четка. Кожените може да изчистите с гъбичка или добавите съответната боя за кожа, в случай, че са позгубили своя предишен блясък.

 

Обувки за ежедневието

В забързаното ежедневие и списъка със задачи е добре да носите удобни обувки, с които се чувствате комфортно. Чифт кецове или маратонки биха ви били от полза при отмятането на списъка със задачите.

Въпреки това не бива да забравяме да им обръщаме внимание от време на време. Това, че са ежедневни обувки или такива за разходка не оправдава занимарения им вид.

 

Обувки за свободното ви време

Тук разбира се няма нужда от детайли и подробности, тъй като в тази част от деня си сте във „свои води“.

 Можете отново да отворите гардероба си и да разчитате на удобните си маратонки или кецове. Това е вашето време за почивка и забавления и вие заслужавате да се поглезите и да се на удобството и комфорта след дългото ежедневие!

И защо не? Насладете се, вие го заслужавате!