5 причини да замените любимите си обувки преждевременно

5 причини да замените любимите си обувки преждевременно

Всеки от нас  много добре познава удобството от носенето на любимите ни обувки. Понякога ние така сме свикнали с тях, че дори не се замисляме за тяхната подмяна с други. Дали обаче това е правилното решение?

Тук ще разгледаме 5 от най-честите причини за смяна на добрите стари обувки с нови.

  •  Желание за промяна и нещо ново

Отличителна черта на хората е тяхното непрестанно желание за промяна и разнообразие. Впускането в нови приключения и усещания винаги е било вълнуващо предизвикателство. Понякога това може да се окаже смяна на работа, а друг път решение за промяна на някое наше качество или навик.

В някои случаи желанието и стимула за промяна идва отвън. Виждаме нещо, което ни допада, мотивираме се и искаме да променим част от себе си или ежедневието си. Смяната на стила на обличане и обувките може да се окаже добър катализатор за това. „Да обуеш обувките на другия“, било то преуспяла личност, ментор или просто някой на който искаме да подражаваме е добър старт и начален тласък към новото приключение.

Освен това може да ни даде правилната представа дали начинанието, с което сме решили да се захванем е подходящо за нас. Ако не се чувствате комфортно с новия избор на обувки, то вероятно това не е „вашето нещо“ и е по-добре този ви нов образ да остане само в съзнанието ви.

  •  50 нюанса разнообразие

Човешката психика е сложен инструмент и повечето от нас крият много повече под повърхността, отколкото вашите близки и познати предполагат.

Да, може би се обличате стриктно, обичате да спазвате часовете и сте толерантна и сдържана личност пред обществото.

Понякога обаче просто ви се иска да се оттървете за известно време от „ежедневното си аз“ и да се насладите на друго ваше проявление. Захвърлете работното сако, безупречно изгладената риза и представителните обувки и се насладете на свободата. Чифт нови удобни маратонки, добра закуска и щастлива усмивка, пътувайки към нова туристическа дестинация са добър начин на разнообразим уикенда си.

  •  2 е повече от 1, но 3 е повече от 2

Да, старите обувки ни служат добре и никога не са ни подвеждали и това е достатъчно добър довод да продължим да ги носим. Нищо не ни пречи обаче, да си вземем чифт нови, на които да се радваме и същевременно да оставим старите такива да си „почиват по-често“.

А защо и да се ограничаваме само с 2 чифта?

 

  •  Дайте път на новото

Като един абсолютен фен на обувките, винаги съм се стремял да не се ограничавам с определен тип обувки. И как бих могъл?

Предлагането на все по-нови и красиви модели никога не е било по-разнообразно и човек трудно може да устои на блясъка на изложена на витрина обувка.

Друг плюс е постоянното подобрение на качеството на материалите и технологиите, използвани при направата на обувките, което прави носенето на всеки нов модел едно изключително усещане и изживяване.

  •  Истинските неща са простички

Истината често се оказва елементарна. Понякога просто ни се иска да си подарим чифт нови обувки. Това може да са обувките, които сме си набелязали отдавна или такива, които просто са ни „грабнали окото“ и сме решили да си направим спонтанен подарък.

Какъвто и да е случая, не си губете времето да се опитвате да рационализирате това ваше желание или да търсите причина за присъствието на нови обувки в гардероба си.

Приемете простичката истина – хората са емоционални същества и много често решенията са диктувани именно от емоциите. И в това няма нищо лошо, дори напротив – купуването на нов чифт обувки неминуемо ще ви повдигне настроението и ще ви придаде чувство за удовлетворение.

Затова не го мислете много, грабвайте портмонето и бегом към магазина!